Munay Ki

Wat is Munay Ki?

De Munay Ki bestaat uit een tiental inwijdingen (energieoverdrachten) die hun oorsprong vinden bij de Inca’s. De inwijdingen zijn te zien als een ticket voor de reis op weg naar vrijheid om te zijn wie je in wezen bent. De Munay Ki voert je voorbij de illusie van afscheiding, naar het bewustzijn van eenheid.

Het herstelt de verbinding met je innerlijke kracht, met je eigen goddelijke natuur. Zo brengt de Munay-Ki je bij de ware bestemming hier op aarde.

 

Waar staat de term Munay Ki voor?

Munay betekent ‘liefdeskracht’.  Ki betekent ‘kracht/energie’

Munay-Ki betekent ‘ik hou van je’ of ‘ik hou van je vanuit het allerdiepste van mijn hart’ of ‘wees zoals je bent’.

 

Hoe werken de inwijdingen van Munay-Ki?

Bij elke inwijding wordt er op energetische wijze een zaadje in je energieveld geplant. Na de inwijdingen ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg van deze zaden. Dan begint de reis pas echt, met het ontkiemen en wortelen van deze inwijdingen, en vervolgens het bloeien en vrucht voortbrengen.

De Munay Ki wordt individueel of in een kleine groep van 2 of 3 personen gevolgd. Suggestie is om, als je in een groep wilt werken, samen met een bekende aan te melden

Zelf heb ik de Munay Ki gevolgd met een goede vriendin. Naast dat het gewoon leuk en gezellig was heeft het onze vriendschap verdiept. Dat ervaar ik als heel waardevol.

De Munay Ki is ook mooi om binnen organisaties samen te doen. Het stemt af op het nastreven van duurzame doelen en werken vanuit het hart.

Iedereen die alle 10 inwijdingen heeft ontvangen, mag ze vervolgens zelf doorgeven aan andere mensen. Dit is een mogelijkheid,  het staat ieder natuurlijk vrij om te kiezen dit al of niet te doen. In de sessies krijg je voldoende uitleg (ook als naslag in een reader) om de inwijdingen door te kunnen geven.

Bij iedere inwijding wordt eerst een uitleg gegeven en eventueel een meditatie om af te stemmen op de energie. Tijdens de eerste sessie ontvang je een inwijdingssteen (pi-stone). Deze breng je steeds mee en in de eindfase van de Munay Ki wordt ook de pi-stone ingewijd. Hij staat symbool voor het hetgeen je doet met de inwijdingen en dient daarnaast als instrument wanneer je de inwijdingen ooit zelf door zou gaan geven.

 

De tien inwijdingen

Basisinwijdingen:

Deze leggen het fundament voor je transformatieproces. Hiermee laat je het verleden los en geef je  een nieuwe richting aan je leven.

  1. De inwijding van de Heler ( Hampe Karpay )
  2. De inwijding van de Banden van Kracht ( Chumpi Karpay )
  3. De inwijding van Harmonie ( Ayni Karpay )
  4. De inwijding van de Ziener ( Kawak Karpay )

Lineage inwijdingen:

Deze inwijdingen stemmen je af op de frequentie van Engelen en Aartsengelen en de verschillende afstammingslijnen van sjamanistische Inca-helers.

  1. De inwijding van de Hoeder van de Dag                                                                      ( Pampamesayok )
  2. De inwijding van de Hoeder van Wijsheid                                                                  ( Altomesayok )
  3. De inwijding van de Hoeder van de Aarde                                                                  ( Kuraq Akuyek )

De laatst toegevoegde inwijdingen aan de reeks:

Deze inwijdingen verruimen het bewustzijn en versterken de authentieke mannelijke en vrouwelijk energie.

  1. De inwijding van de Hoeder van de Sterren                               ( Mosoq Karpay: De Nieuwe Tijd )
  2. De inwijding van de Schepper, van Creatie                                                                ( Taytanchis )
  3. De inwijding van de Godin ( Ñusta Karpay )

Voor een toelichting op iedere rite, klik hier.

De 10 inwijdingen worden gegeven tijdens vijf sessies, logischerwijze dus 2 inwijdingen per bijeenkomst.

De bijeenkomsten duren 1,5 uur, 2 uren of 2,5 uur. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers: 1,2 of 3. Zou je met een grotere groep willen komen, mag dat ook. Ik spreek dan apart met jullie af hoe we het traject precies aanpakken.

De kosten voor de gehele Munay Ki  bedragen € 450 euro, inclusief btw.

Inbegrepen zijn ook een inwijdingssteen (pi-stone) en een uitgebreide reader als naslagwerk, dit is tevens een handboek voor diegenen die de Munay Ki willen doorgeven aan anderen.